PRZYPRAWA RAS EL HANOUT DO TAGINE 60g

Ceny
Symbol:
Kod kreskowy:
Jednostka podstawowa:
Masa [g]:
Naturalny:
Produkt:

Opis

PRZYPRAWA MAROKAŃSKA RAS EL HANOUT

ORYGINALNA MAROKAŃSKA

Kontrolowana jakość

Doskonały do gotowania, przyprawiania i uszlachetniania potraw ciepłych i sałatek

Składnik kuchni orientalnej

Organiczna jakość

Wegański

Ras el hanout – marokańska królowa przypraw

Ras el hanout to przyprawa wywodząca się z Królestwa Maroka. Ma niezwykle bogaty smak i aromat. Jej tradycyjna receptura obejmuje ponad trzydzieści różnych składników, w tym nie tylko popularne ziołowe i korzenne przyprawy, ale również płatki kwiatów oraz owoce.  

Skład przyprawy różni się zależnie od regionu oraz p[referencji mistrza kuchni, który komponuje zindywidualizowaną mieszankę. Niezaprzeczalnie, przyprawa Ras el hanout to doskonały sposób, aby wybrać się w niepowtarzalną kulinarną podróż i doświadczyć charakterystycznych smaków marokańskiej kuchni.

Do czego stosować ras el hanout?

Przyprawa doskonale kompozuje się ze wszystkimi marokańskimi i śródziemnomorskimi daniami, takimi jak - tajine, harira (zupa na bazie baraniny), szakszuka, różnych odmian kebabu oraz kaszy kuskus z dodatkami.

Ras el hanout doskonale pasuje do gulaszy i duszonych potraw. Nada niepowtarzalny smak mięsnym specjałom z grilla, z pieca i z patelni, szaszłykom i kotletom warzywnym oraz podawanym z wytrawnym lub pikantnym farszem naleśnikom.

Jej szczyptę można również dodać do ciast i ciasteczek, np. dodaje niepowtarzalnego bogactwa smaku i aromatu piernikowi.

Jak używać przyprawy?

Ze względu na bardzo intensywny smak i zapach łatwo przesadzić z jej ilością. Szczególnie osoby nieprzyzwyczajone do bardzo aromatycznej marokańskiej kuchni powinny najpierw dodać jej szczyptę, a następnie ewentualnie doprawić mocniej po spróbowaniu dania.

Przyprawa ras el hanout nadaje się znakomicie do tworzenia marynat w połączeniu z oliwą z oliwek lub olejem np. arganowym lub sezamowym.

W skład przyprawy wchodzą: cynamon, cebula, czosnek, tej patta, gałka muszkatołowa, pieprz, kminek, papryka słodka, papryka ostra, goździk, kardamon, pieprz syczuański, kolendra, kurkuma, liść laurowy, imbir, płatki róży.



Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B