HERBATA WZMACNIAJĄCA ORGANIZM– WZMOCNIENIE – KOMPOZYCJA BIO ZIÓŁ Z MAROKA ✔ ORYGINALNA MAROKAŃSKA ✔ Kontrolowana jakość ✔ Doskonała spożywania na zimno i na ciepło ✔ Organiczna jakość
✔ Wegańska
Wyjątkowa i niezwykle aromatyczna, specjalnie dobrana mieszanka wysokiej jakości ziół i kwiatów, polecana jest osobom, którym zależy na szybkim zwalczaniu infekcji oraz poprawie odporności organizmu.
Regularne spożywanie herbaty podnosi odporność organizmu na infekcje, grypę i osłabienie wynikające z częstych zmian pogodowych.
Unikalna kompozycja zawiera marokańską miętę, która skutecznie wspomaga pracę całego organizmu, usprawniając metabolizm i procesy trawienia. Liście werbeny marokańskiej zapobiegają zatrzymywaniu wody przez organizm, łagodzą objawy infekcji, zmniejszają obrzęki oraz działają uspokajająco na system nerwowy. Szałwia marokańska przyspiesza metabolizm i usprawnia proces trawienia. Ma bardzo korzystny wpływ na koncentrację i pamięć. Korzeń żeń-szenia skutecznie niweluje uczucie zmęczenia i senności, pozytywnie wpływając na proces uczenia się, zapamiętywania i jasności umysłu. Rumianek wspomaga procesy trawienne i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Łagodzi stany zapalne oraz działa kojąco na podrażnienia. Kwiat lipy i korzeń jeżówki purpurowej wspomagają walkę organizmu z infekcjami, przyspieszają naturalną regenerację i skutecznie podnoszą odporność. Ziele dziurawca łagodzi napięcia nerwowe oraz ułatwia zrelaksowanie się.
Płatki róży oraz skórka z owocu dzikiej róży zapewniają porządną dawkę witaminy C i antyoksydantów, skutecznie wzmacniając system odpornościowy, uzupełniają braki witaminowe oraz regulują ciśnienie.
Przygotowanie mieszanki:
• Wsypać 2 płaskie łyżki ziół do 1 litra gorącej wody. Najlepiej parzyć w dzbanku.
• Pozostawić na około 2 minuty do zaparzenia, następnie odsączyć (przecedzić).
• Pić na gorąco lub na zimno w ciągu dni.
• Przechowywać w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu, z dala od źródła światła, wilgoci i ciepła.
INCI: mięta, werbena, szałwia, rumianek pospolity, korzeń żeń-szenia, kwiat lipy, płatki róży, korzeń jeżówki purpurowej, ziele dziurawca, skórka owocu dzikiej róży